ACMO Bedrijfsoverdracht

Vier je succes

Na mijn wat ‘zwaarder’ vorig artikel over innovatie, dit keer een ‘luchtiger’ bijdrage.

Een paar weken terug reed ik van het werk terug naar huis. Op de autoradio werd het landelijke nieuws verkondigd: ‘FC Zwolle gaat naar de eredivisie”. Maar dat was niet het enige. Ook werd er achteraan verteld dat ze van naam wilden wisselen: “PEC Zwolle”.

Met die naam klonk bij mij de glorie van weleer en ik denk dat ik niet de enige was bij wie dit extra bericht nazong. Los gelaten van de vraag of de naamswijziging goed is, denk ik dat het promotienieuws daardoor wijder werd verspreid. Vanuit commercieel oogpunt vind ik de naamswijziging goed getimed. En denk eens aan alle gifts en gadgets die de fans en sponsoren dan moeten vervangen…

Emotie is het sleutelwoord bij voetbal. En de voorgenomen naamswijziging riep emoties op; erevoorzitter heer Sporre meldde het niet eens te zijn met de naamswijziging. Voor hem “is PEC geen passie”. Reacties kwamen en tot 5 juni mogen fans en andere belangstellenden hun mening via een enquête kenbaar maken.

Naar mijn motto “niet leren = niet leven”, zie ik 2 leerpunten:

  1. EK Shirt Nederland 2012 (thuis en uit)Het EK voetbal, de Olympische Spelen en de wielersport. Wat doet u als ondernemer, lift u mee op het sportgevoel? Kunt u hiermee aandacht geven aan klanten, de betrokkenheid van uw klanten vergroten en daarmee uw gunfactor verhogen?Een bekend biermerk doet dat wel: bij de afgelopen wedstrijd zag ik weer een heleboel T-shirtjes van dat merk op de tribune…
  2. Vier je succes en maak dit bekend. Zo deint bij mij het kampioensfeest van Zwolle nog na: “Waar is het feestje? Hier is het feestje!”

Vanwege onze geheimhouding uiten wij onze successen weinig. Toch een voorbeeld van een succes welke ik afgelopen week ervoer: binnen een week na het bekendmaking van het Kunduzakkoord / Lenteakkoord, was er een klant die hier een personeelsvraag over had. Binnen een uur zond ik hem het antwoord, dat ook nog eens positief voor hem uitpakt (voor zover nu te verwachten is).

Vragen beantwoorden, snel reageren en heldere, positieve formuleringen om klanten te dienen… daar hou ik van!