ACMO Bedrijfsoverdracht

Belastingvoordeel energiekosten

Dit bericht is voor alle ondernemers die ten behoeve van de onderneming thuis energielasten betalen. Uit een onderzoek zou blijken dat veel ondernemers belastingaftrek op de energiekosten laten liggen. Daarom willen wij u dit bericht niet onthouden. Gasmeter woningHet grootste gedeelte van de ondernemers die thuis een werkplek hebben, heeft recht op een energiebelastingaftrek. Echter slechts 35 procent profiteert hiervan.

Nederland kent ongeveer 700.000 zzp’ers, waarvan 60 procent thuis werkt. Van deze groep zou 45 procent hiervan niet op de hoogte zijn of zou er geen gebruik van maken. Energiekosten thuis zijn aftrekbaar van de belasting als deze worden verbruikt voor zakelijk apparaten. In overleg met u brengen wij dit vaak al voor u in aftrek. Energie kan voor ondernemers aan huis een hoge kostenpost worden. Voorbeelden zijn extra wassen, het gebruik van computers en extra verlichtings- en verwarmingskosten. Overigens kan een DGA (directeur groot aandeelhouder) met een werkruimte thuis hier ook van profiteren, maar dan in de vorm van een onbelaste onkostenvergoeding. Ook hier geldt dat we hier vaak al rekening mee houden, doordat deze begrepen is in de loonadministratie.

Tenslotte kennen veel energieleveranciers kortingen voor zakelijke gebruikers. Vraag hier desgewenst naar bij uw leverancier en vergelijk uw aanbieders. Let daarbij goed op de voorwaarden.

Voor niets gaat de zon op, maar een reductie op de energielasten is ook mooi meegenomen.