ACMO Bedrijfsoverdracht

Overnameproces

De kwaliteit van het proces is bepalend voor de kwaliteit van de deal. Ons doel is daarom te komen tot een bedrijfsoverdracht. Bij een goede deal zijn zoveel mogelijk belangen zo goed mogelijk gediend. Voor zowel voorziene als onvoorziene omstandigheden moeten spelregels zijn afgesproken. Ten slotte moeten belangentegenstellingen op basis van redelijkheid zijn opgelost.

Informatie over de site, verschil tussen koop en verkoop

Het proces van een bedrijfsoverdracht verschilt afhankelijk of u wilt een onderneming wilt kopen of wilt verkopen. Onze website onderscheid zich op dat verschil; voor die twee verschillende invalshoeken zijn de diverse procesonderdelen beschreven. Zie de betreffende pagina’s voor aankoop danwel voor de verkoop.

Bijzondere vormen van overdracht, bijzondere aandacht op deze site

Sommige overnames verschillen sterk van de ‘normale’ bedrijfsoverdrachten. Op onze site treft u over juist deze vormen meer informatie aan. Dit betreffen:

Als dit uw situatie betreft is het verstandig om ook kennis te nemen van die betreffende pagina’s.

Verschillende overdrachten, onvolledige informatie

Geen bedrijfsoverdracht is hetzelfde. Dit komt onder meer door het soort overdracht, de grootte van het over te dragen bedrijf, de branche, het aantal medewerkers, fiscale aspecten, organisatie, strategische aspecten, bedrijfscultuur, financiering, kwaliteiten van het bestuur et cetera. Daarom zijn er verschillende accenten waarop de aandacht moet worden gevestigd. Wij hopen dat als u kennis neemt van de informatie die u op deze site wordt aangeboden u betere beslissingen kunt nemen in plaats van  ” had ik achteraf maar geweten dat… “.

Het is echter onmogelijk alle aandachtspunten op een website te beschrijven en toe te lichten. Mede daarom adviseren wij bij een bedrijfsoverdracht altijd een goede consultant in de arm te nemen.

De organisatie van een goede adviseur

Om als adviseur een overdracht goed aan te vliegen, is de zogeheten ‘ intake ’ van belang. Bij uw opdrachtbevestiging voor de begeleiding van de bedrijfsoverdracht wordt hier aandacht aan geschonken.

Dus wij hebben de organisatie ‘ bij de poort ’ al goed geregeld. Dan weet u waar u aan toe bent en weten wij wat we wel en juist niet moeten uitvoeren.
En zo weet u hoe u een goede consultant aan kunt herkennen.

Wij hebben een werkprogramma die aandacht besteedt aan alle procesonderdelen, zodat er geen relevante punten worden vergeten en het overzicht van het proces behouden blijft. Afhankelijk van uw wensen als opdrachtgever zullen wij deze aandachtspunten toelichten en uitwerken.