ACMO Bedrijfsoverdracht

Koper zoeken

Nadat het verkoopprofiel is vastgesteld, volgt het zoeken naar kopers. Uit ervaring weten we dat ondernemers niet weten waar ze het dan zoeken moeten. We hebben hier ervaring mee. Lees hier enige informatie om kandidaten te vinden en te binden.

Overnamekandidaten vinden

Het benaderen van kandidaat kopers, potentiële overnemers, verloopt via diverse kanalen. Echter hierbij is uw eigen netwerk van niet te onderschatten waarde. Uw leveranciers willen u niet kwijt als klant. Aan de andere kant willen uw afnemers een verlenging van hun bedrijfstak. Deze kunnen, in overleg met u, ook door ons worden benaderd. Ook uw concurrenten kunnen goede overnamekandidaten zijn.

Ook binnen uw familie zijn wellicht overnamekandidaten. En uw medewerkers lopen hier wellicht ook warm voor. Dan kan een management buy out op zijn plaats zijn.

Daarnaast zijn er managers van andere bedrijven die willen deelnemen in uw onderneming. Er bestaan financieringsmaatschappijen die overzichten hebben van geschikte kandidaten die kunnen worden benaderd.

Deze lange lijst is -al met al- een ‘longlist’. Deze wordt gefilterd op de meest geschikte kandidaten waaruit een shortlist wordt opgesteld, die wij benaderen. Deze benadering kan via verschillende media. Telefonisch, per brief per mail et cetera.

Uiteraard wordt de onderneming desgewenst anoniem op de koop- en verkoopsite aangeboden. Wij kennen de marktonderzoeken over de betere en minder goede sites en de kosten die daarmee gepaard gaan. Wij garanderen u dat wij daar geen winst op maken en zodoende een neutrale keuze kunnen maken voor de beste site.

Een advertentie werkt soms ook, waarbij goed moet worden onderzocht in welk blad wordt geadverteerd.

Ook op onze website treft u ondernemingen aan die in de verkoop staan, waarvoor onze opdrachtgever akkoord heeft gegeven op deze ‘ etalage ’. Verder kunnen we een mailing doen uitgaan binnen ons eigen netwerk.

Er zijn nog meer methoden om geïnteresseerden gericht te bereiken. Soms zijn deze uniek voor uw bedrijf of branche, zoals een bericht binnen de beroepsgroep.

Wekelijks, zo niet dagelijks ontvangen wij vanuit ons netwerk zoekopdrachten van bedrijven die te koop staande ondernemingen zoeken.